![Vegan Danish Pastries Vegan Danish Pastries](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/afea51174e6f05a084be4f1c65f0e83c/Derivates/0f23f3f70d646259ee37188b04f7921d7bf6970f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Curd
- 150 g caster sugar
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 50 g cornflour
- 200 g coconut cream
- 175 g freshly squeezed lemon juice (approx. 6 lemons)
- 4 drops yellow food colouring (opcjonalnie)
Finalisation
- 250 g vegan butter, diced (1-2 cm), then frozen
- 250 g 00 flour, plus extra for dusting
- 125 g water, cold
- 1 tsp vanilla bean paste
- ½ tsp fine sea salt
- flaked almonds, for garnishing
- fresh blueberries, for garnishing
- fresh raspberries, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1075.7 kJ / 257.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 90.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delicious coconut dhal (6 months+)
30min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1 Std. 40 Min
Quick and Spicy Black Beans
20min
Plain Yoghurt
14 Std.
Colourful Quinoa Salad
40min
Pickled Red Onions
1 Std. 50 Min
Frozen Champagne Jellies
Brak ocen
Vegan Chocolate Chip Cookies
30min
Korean Ramen with Tofu
50min
Coconut Dhal
20min
Sumac-spiced Houmous
5min