Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g water, plus extra for boiling
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 900 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 10 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 1 Tbsp barley malt extract
- 3 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp bicarbonate of soda
- 1 Tbsp poppy seeds
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 Tbsp fried onions, ready-made
- 1 Tbsp garlic flakes
- 1 large egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 781 kJ / 185 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Baguettes
3 Std. 45 Min
Ciabattine
3h 30min
Focaccia
3 Std.
Pitta Bread
2h
Persian Flatbreads
1 Std. 45 Min
Mini Oregano Focaccias
3h 40min
Waffles
25min
Bagels
1 Std. 20 Min
Steamed Potato Tortilla (TM5)
Brak ocen
Sourdough Ciabatta
9h 25min
Sourdough Pretzel Bread
7h 20 min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20 min