Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, thin peelings of skin only
- 100 g caster sugar
- 1 large egg
- ½ tsp baking powder
- 130 g plain flour, plus extra for dusting
- 60 g dried apricots, quartered
- 60 g almonds
- 60 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- 1 Tbsp milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 472 kJ / 113 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3 Std. 40 Min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Pear Frangipane
1h 30min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h
Sour Cherry and Coconut Cookies
35min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Courgette and Pine Nut Cake
50min
Frangipane Cake
1h 45min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min