Wersje kompatybilne
Panecillos fritos jamaicanos (Jamaican festival)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de agua
- 20 g de mantequilla en trozos
- 35 g de azúcar moreno
- 270 g de harina de repostería
- 30 g de maicena
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 15 g de levadura química en polvo
- ½ cucharadita de sal
- 300 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1903.8 kJ / 455 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 343.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche relleno de jamón y queso
45min
Cronuts de pistacho
Brak ocen
Bollos con salsa de ciruela
2h
Pan a la plancha, brocheta de cordero lechal con verduras y salsa de queso
9 godz. 15 min
Bollitos trenzados con pasas y almendras
2h 45min
Chuparquías (Chebakia)
4h
Pan aliñado
50min
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5h
Tamales
1h 40min
Arepas de huevos pericos
30min
Tortillas de trigo
1h 20min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2h