
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 50 g Mehl
- 50 g Zucker
- 40 g Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
Teig und Fertigstellung
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 520 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier getrennt
- 80 g Butter weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 350 g Erdbeeren halbiert
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 287 kcal / 1201 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 46 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 30 mg