![Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e63e1513-5771-489f-b9c2-efa8ddac23d1/Derivates/e02568e6-1799-4dcc-ad37-f30197e7d401.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger
- 250 g tomato passata
- 400 g water
- 90 g white wine vinegar
- 70 g raw sugar
- 70 g English mustard
- 30 g Worcestershire sauce
- 1 - 1 ½ tsp ground chilli
- 2 tbsp smoked paprika
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1000 - 1200 g pork ribs (cut into 2 ribs per piece)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4131.7 kJ / 983.8 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 73.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1167.4 mg
Alternatywne przepisy
Seared steak and rocket salad
20 Min
Sticky drumettes
2 Std. 45 Min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 min
Quick gyros with tzatziki
30min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40min
LCHF chicken Kyivs
40min
Rare beef steak with herb garlic butter
2 godz. 15 min
Lamb and feta meatballs
30min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4 Std. 35 Min
Pork and gravy with red wine cabbage
1 godz. 10 min
Pulled pork burger
5 Std.
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min