Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 油
- 1 顆 蒜頭
- 250 克 牛肉條 (約1公分X4公分),利用廚房紙巾將表面擦乾
- 100 克 洋蔥 ,切絲
- 100 克 新鮮豆芽菜 ,洗淨去根部
- 100 克 綜合甜椒 (紅黃椒),洗淨去籽切絲
- ½ 茶匙 黑胡椒粗粒
- 1 根 新鮮紅辣椒 ,斜切 (opcjonalnie)
- ½ 茶匙 醬油
- 少許 鹽 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 981.4 kJ / 234.8 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 53.7 mg