Wersje kompatybilne
Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y tomate fresco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 380 g de agua fría
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 500 g de harina de fuerza
- 30 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharaditas de sal
Pesto de albahaca
- 20 g de queso parmesano en trozos de 2 cm
-
20
g de piñones crudos
lub 20 g de almendra cruda sin piel - ½ diente de ajo
- 80 g de hojas de albahaca frescas
- 60 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pellizcos de sal
Montaje
- 1 - 2 tomates en rodajas de 7-8 mm
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 cucharadita de orégano seco
- 300 g de mozzarella en rodajas de 5-6 mm
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 498.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia rellena
4h 20min
Coca mar y tierra
55min
Quiche Lorraine
50min
Pesto
10min
Rollos de brioche salados
1h 20min
Aceitunas marinadas a la naranja
1h
Focaccia de Puglia
1h
Mini baguettes rústicas
16 godz. 30 min
Tarta de queso de cabra y tomates cherry
1h
Focaccia de aceitunas negras
1h 35min
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50min
Pizza al estilo napolitana (Come, reza, ama)
50min