Urządzenia i Akcesoria
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen350 g
-
Dinkel100 g
-
Süßkartoffel in Stücken200 g
-
Wasser280 g
-
Hefe (10 g)¼ Würfel
-
Sauerteig flüssig (75 g), z. B von Seitenbacher1 Pck.
-
Zucker1 Prise
-
Öl30 g
-
Salz2 TL
-
Walnusshälften150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
193 mg
Białko
4 g
Kalorie
498 kJ /
119 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Möhrenbrot
2 godz.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1 godz. 30 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 godz. 45 min