Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g shallots, cut in halves
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 40 g unsalted butter
-
100
g Pineau de Charentes
lub 100 g Sherry - 1 - 2 pinches ground pepper
- 1500 g bouchot mussels, fresh, cleaned
- 100 g crème fraîche
- 3 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1569 kJ / 376 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Chicken broth with bread dumplings
1 Std. 5 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Acar Timun (Cucumber Acar)
Brak ocen
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3 godz. 10 min
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50 Min
Spicy Tomatillo Oyster Shooters
15min
Tuna mousse
10 Min
Mushroom Beef Balls
50 Min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 Min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits (Metric)
3 Std. 40 Min
Salmon tartare
25min