Mussels with crème fraiche and herbs (Mouclade)

Mussels with crème fraiche and herbs (Mouclade)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • shallots cut in halves
    80 g
  • fresh parsley leaves only
    5 sprigs
  • unsalted butter
    40 g
  • Pineau de Charentes
    100 g
    100 g Sherry
  • ground pepper
    1 - 2 pinches
  • bouchot mussels fresh, cleaned
    1500 g
  • crème fraîche
    100 g
  • egg yolks
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 20 g
Kalorie 1569 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...