Steamed chocolate cake with whipped cream

Steamed chocolate cake with whipped cream

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Chocolate cake
  • eggs separated
    4
  • sugar
    100 g
  • dark chocolate, 50% cocoa solids cut in pieces (2 cm)
    125 g
  • butter cut in pieces, plus extra for greasing
    125 g
  • flour plus extra for dusting
    100 g
  • baking powder (5 g)
    1 tsp
  • water
    600 g
Whipped cream and chocolate ganache filling
  • cream, min. 30% fat chilled
    315 g
  • dark chocolate, 50% cocoa solids cut in pieces (2 cm)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 684 kcal / 2863 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...