Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- 200 g d'emmental, râpé
- 300 g de lardons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3534.5 kJ / 841.3 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 74.3 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1304 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Pain apéritif aux lardons, oignons, tomates séchées et béchamel
1h 30min
Petites baguettes épi au chorizo
3h 30min
Couronnes de Pâques
3 godz. 45 min
Torsades au comté et graines de sésame
1h 15 min
Couronne de petits pains, camembert et pommes
3h 30min
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2h 35 min
Pizza ball
2h 35 min
Brioche suisse béchamel-saumon
2h
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 Std. 50 Min
Baguettes apéritives au curry et fromage
2h 35 min
Fougasse lardons et romarin
3h 15 min