Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara

Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara

4.3 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Torta di mele
  • di zucchero + q.b.
    150 g
  • di burro morbido, a pezzi + q.b.
    100 g
  • limone la scorza grattugiata finemente
    1
  • di stecca di vaniglia i semini
    ¼
  • di cannella in polvere
    1 pizzico
  • uova
    2
  • di farina di riso + q.b.
    105 g
  • di amido di mais (maizena)
    45 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
  • mela Golden Delicious sbucciata e a cubetti
    1
  • mele Golden Delicious sbucciate e a spicchi grossi
    2
Ganache alla mela
  • di mele in purea
    115 g
  • di glucosio
    5 g
  • di cioccolato da copertura avorio
    145 g
  • di liquore alle mele
    10 g
  • di panna (35% di grassi)
    275 g
  • stecca di vaniglia i semini
    ½
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo a piacere
  • mela Golden Delicious a fettine
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 480.4 kcal / 2010.1 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 53.9 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 16.3 g
Sód 35.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...