Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di mandorle
- 60 g di fichi secchi, a pezzi
- 200 g di biscotti secchi a pezzi
- 50 g di amaretti a pezzi
- 3 albumi
- 40 g di vino passito
- 100 g di farina tipo 00
- 120 g di zucchero
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 pizzico di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 60 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1387.1 kJ / 331.5 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 225.7 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2h 30 min
Paninetti soffici allo yogurt
1 godz. 50 min
Liquore alle pere
384h
Làciàditt (Frittelle dolci)
1h 40min
Ravioli alla valtellinese
1 godz. 45 min
Salame di cioccolato al caffè
3 Std. 30 Min
Crostata ripiena alle mele
2h
Òss de mòrd (Ossa da mordere)
1h 30min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Pane integrale con fichi e noci
4 godz. 30 min
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13 Std.