Urządzenia i Akcesoria
Tahini
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
375 gramos
Składniki
-
300 g de ajonjolí blanco
-
10 g de aceite de ajonjolí
-
1 diente de ajo chico, pelado
-
el jugo de 1 limón, recién exprimido sin semillas
-
1 cdita de sal fina o al gusto
-
1 pizca de pimienta negra molida o al gusto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 375 gramos
Sód
2359 mg
Białko
53.3 g
Kalorie
7582.4 kJ /
1812.2 kcal
Tłuszcz
159.1 g
Błonnik
35.5 g
Tłuszcz nasycony
22.4 g
Węglowodany
71.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cocina judía ll
20 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Leche de avena
30 min
Leche de coco
5 min
Leche de almendras
12 godz.
Concentrado de caldo de verdura
50 min
Crema de cacahuate
10 min
Harina de almendras
30 min
Leche de coco
10 min
Baba ganoush
40 min
Falafel
55 min
Bowl con falafel de lentejas y granada
2 godz. 35 min
Babaganush
2 godz.
Yogur Griego TM6
13 godz.