Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ñoquis
- 600 g papas, pelada y en trozos
- 1000 g de agua
- 40 g de mantequilla sin sal
- 120 g de harina
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal fina
Salsa de tomate y albahaca
- 2 dientes de ajo, pelados
- 70 g de cebolla, en trozos
- 40 g de apio, en trozos
- 60 g de zanahoria, en trozos
- 35 g de aceite de oliva
- 115 g de puré de tomate
- 350 g de jitomate guaje, en trozos
- 1 cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 5 g de albahaca, solamente las hojas
- queso parmesano, rallado para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1310 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Salsa blanca italiana
20 min
Croquetas de zanahoria
1h 10min
Cacerola de papas
1h 10min
Puré de papa
50min
Berenjenas crujientes con salsa de tomate (Hestan Cue™)
50min
Ñoquis de calabaza y camote en salsa cremosa TM6
1 Std. 20 Min
Kugel de papa
1h
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30 min
Ensalada César
10min
Salsa de champiñones, vino blanco y crema
25min
Fetuccini con hongos TM6
1h