Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ñoquis
- 600 g papas, pelada y en trozos
- 1000 g de agua
- 40 g de mantequilla sin sal
- 120 g de harina
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal fina
Salsa de tomate y albahaca
- 2 dientes de ajo, pelados
- 70 g de cebolla, en trozos
- 40 g de apio, en trozos
- 60 g de zanahoria, en trozos
- 35 g de aceite de oliva
- 115 g de puré de tomate
- 350 g de jitomate guaje, en trozos
- 1 cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 5 g de albahaca, solamente las hojas
- queso parmesano, rallado para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1310 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado relleno (Guefilte fish)
1h 50min
Tartas de parmesano con jamón y verduras frescas
20min
Papas Anna
1u.
Dip cremoso de hierbas con papas
40min
Salsa boloñesa
35min
Lasaña de berenjena
1u.
Ravioles de salmón y queso
50min
Risotto de calabacita
25min
Gnocchis de papa
50min
Salsa blanca italiana
20min
Latkes de papa
45 min
Salsa pomodoro
40min