Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de arroz de grano corto
- 1200 g de agua
- 25 g de curry en polvo
- 50 g de chícharos, congelados
- 150 g de zanahoria, en cubos (1 cm)
- 2 huevos, ligeramente batidos
- 70 g de cebolla, en trozos
- 1 cda de aceite vegetal
- 100 g de camarones pelados, en trozos (2 cm)
- 30 g de piña, en rebanadas
- ½ cdita de sake, o vino de arroz
- 1 cda de salsa de pescado
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne molida
35 dk
Estofado de curry con pollo y lentejas
8sa 35 dk
Carne Guisada del Sur de Texas
1h 20min
Risotto de camarón y espárragos
45 dk
Camarones al ajillo
35 dk
Pisco sour
10 Min
Camarones al ajillo
25 min
Camarones en salsa de piña con arroz basmati TM6
1h 20min
Salsa blanca italiana
20 dk
Puré de papa criolla y crema de coco
40 dk
Carne en su jugo
35 dk
Camarones al mojo de ajo
20 dk