Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 1000 g de papas, peladas y en trozos
- 3 yemas de huevo
- 40 g de leche
- 40 g de mantequilla sin sal
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pizca de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- huevo, batido para barnizar
- 2 cdas de cebollín, finamente picado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 682 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 295 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas a la francesa TM6
1h 15min
Papas rostizadas TM6
1h 15min
Puré de papas
50min
Cacerola de papas
1h 10min
Puré de papa
50min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1u.
Papas Anna
1u.
Pan en capas
2h 30min
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
30min
Merenguitos
1u. 20min
Puré de papa y camote con chile morita
45 min
Papas cambray al vapor (700-1200 g) en Varoma
45 min