Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Empanadas de sémola
- 400 g de leche entera
- 120 g de harina de sémola de trigo duro
- 60 g de azúcar
- 2 pizcas de sal
- 1 huevo
- 30 g de mantequilla sin sal
- 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
- harina de trigo, para espolvorear
- aceite vegetal, para freír
- ½ plátano, para decorar (opcjonalnie)
- 10 hojas de menta frescas, para decorar (opcjonalnie)
- 100 g de fresas, para decorar (opcjonalnie)
- 50 g de mora azul, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 449.4 kJ / 107.4 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 39.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masala chai (té chai)
20p
Leche de almendras
12h
Tortillas de harina caseras
1h
Nutella
1h
Bagels
2óra
Choco-rol de chocolate
30 min.
Sorbet de pera y vino tinto
20p
Pan de chipotle y tequila
1h
Pastel de moras y crema
2h 15min
Pan pita
1 godz. 50 min
Macetitas de chocolate y fresas
40 min
Sopa de albóndigas
50min