Maccheroni dell'alpigiano

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Maccheroni dell’alpigiano e cipolle croccanti
  • 100 g di formaggio Gruviera a pezzi (3 cm)
  • 400 g di patate, a pasta gialla densa a cubetti (1 cm)
  • 450 g di acqua
  • 300 g di panna intera
  • 1 cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe macinato
  • 500 g di mele acidule sbucciate, a pezzi (2 cm)
  • 250 g di pasta secca tipo maccheroni (cottura: 7 minuti)
  • 40 g di farina
  • 160 g di cipolle a rondelle sottili
  • 30 g di burro chiarificato
Composta di mele e finitura
  • 25 g di succo di limone
  • 20 - 40 g di zucchero a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 874 kcal / 3642 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...