Maccheroni dell'alpigiano

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Maccheroni dell’alpigiano e cipolle croccanti
  • di formaggio Gruviera a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di patate, a pasta gialla densa a cubetti (1 cm)
    400 g
  • di acqua
    450 g
  • di panna intera
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di mele acidule sbucciate, a pezzi (2 cm)
    500 g
  • di pasta secca tipo maccheroni (cottura: 7 minuti)
    250 g
  • di farina
    40 g
  • di cipolle a rondelle sottili
    160 g
  • di burro chiarificato
    30 g
Composta di mele e finitura
  • di succo di limone
    25 g
  • di zucchero a piacere
    20 - 40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 874 kcal / 3642 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...