Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 6 medium eggs
- 50 g white bread, fresh or stale, cut in pieces
- 100 g milk
- 20 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 80 g onions, quartered
- 800 g mixed mince (e.g. pork and beef)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp sweet paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1 Std.
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Steamed Chicken Frittata with Vegetable Rice
40min
Layered potato and meat pie (Pâté de pommes de terre du Limousin)
50min
Meat Loaf
1 Std. 20 Min
Bacon and Spring Onion Potato Salad
1 godz. 5 min
Spicy Cornbread Gratin
Brak ocen
Beef Stroganoff
45min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30min
Chicken and mushrooms in red wine
45min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1 Std.