Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagus and potatoes
- 600 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch sugar
- 5 g unsalted butter
- 700 - 750 g new baby potatoes (see Tips)
- 1000 - 1500 g white asparagus, trimmed (see Tips)
Hollandaise sauce
- 20 - 40 g water
- 10 - 20 g freshly squeezed lemon juice
- 175 - 350 g unsalted butter
- 4 - 8 egg yolks
- ½ tsp sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2308.1 kJ / 551.7 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 738.7 mg
Alternatywne przepisy
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 dk
Scallops with pea purée
25 min
Beurre blanc
15 dk
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1 godz. 50 min
Hokkaido Scallop Sashimi with Avocado and Lime
35 min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 min
Béarnaise sauce
20 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Lemon caper butter
10 dk
Café de Paris butter
25 min
Steak tartare
10 dk