Urządzenia i Akcesoria
Asparagus and potatoes with hollandaise
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Asparagus and potatoes
-
water600 g
-
sea salt1 tsp
-
sugar1 pinch
-
unsalted butter5 g
-
new baby potatoes (see Tips)700 - 750 g
-
white asparagus trimmed (see Tips)1000 - 1500 g
Hollandaise sauce
-
water20 - 40 g
-
freshly squeezed lemon juice10 - 20 g
-
unsalted butter175 - 350 g
-
egg yolks4 - 8
-
sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
738.7 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
2308.1 kJ /
551.7 kcal
Tłuszcz
40.5 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, using modes)
5 min
Asparagus and saffron risotto
35 min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Béarnaise sauce
20 min
Mushroom risotto
30 min
Sunny gazpacho
25 min
Butternut Squash and Ginger Soup
Brak ocen
Scallops with pea purée
25 min
No fail béchamel
15 min
Quick béchamel sauce
15 min
Hollandaise
15 min