Leek and potato soup with crispy smoked ham

Leek and potato soup with crispy smoked ham

3.6 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra for serving
    25 g
  • leek finely sliced
    80 g
  • potatoes peeled and cut into small pieces
    380 g
  • dried porcini mushrooms soaked and squeezed
    10 g
  • water
    380 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • smoked dry-cured ham (speck), cut into thin strips
    1 slice
    1 slice prosciutto, cut into thin strips
  • fresh chives finely chopped
    4 stalks

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 322 kcal / 1347 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...