
Urządzenia i Akcesoria
Leek and potato soup with crispy smoked ham
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra for serving25 g
-
leek finely sliced80 g
-
potatoes peeled and cut into small pieces380 g
-
dried porcini mushrooms soaked and squeezed10 g
-
water380 g
-
vegetable stock paste, homemade1 tsp
-
smoked dry-cured ham (speck), cut into thin strips1 slice
-
fresh chives finely chopped4 stalks
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
322 kcal /
1347 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
17.9 g
Węglowodany
32.7 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sensational Soups
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria