![Leek and potato soup with crispy smoked ham Leek and potato soup with crispy smoked ham](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F71DFC99-C2B0-4391-ABB6-309E8E57B2B1/Derivates/2338A9DE-FA55-4548-88E9-BE1529BA7BFD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 80 g leek, finely sliced
- 380 g potatoes, peeled and cut into small pieces
- 10 g dried porcini mushrooms, soaked and squeezed
- 380 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) -
1
slice smoked dry-cured ham (speck), cut into thin strips
lub 1 slice prosciutto cut into thin strips - 4 stalks fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes
50 min
Carrot and coriander soup
30 Min
Leek and potato soup
45 Min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 Min
Smooth cauliflower soup
50 min
Cauliflower Cheese Soup
30 Min
Blended mixed vegetable soup
45 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 Min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 Min
Irish Potato Soup
35 min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 Min
Tomato and red lentil soup
30 Min