![Basic kimchi Basic kimchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/524ed467-ba89-4dee-a788-9f490f110cdd/Derivates/752cab85-553e-44c6-af4e-e604f4c7b57a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thirds
- 2500 g water
- 150 g sea salt
- 30 g fish sauce or coconut aminos (see Tips)
- 10 g piece fresh ginger, cut into slices
- 4 garlic cloves, peeled and cut into slices
- 2 carrots, cut into pieces
- 1 pear, cored and cut into slices
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 tbsp shiro (white) miso paste
- 70 g chilli broad bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 2133.1 kJ / 509.8 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 94.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 23.8 g
- Sód
- 65023.4 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna nut and seed bread
3ч. 25 мин.
Gluten free focaccia bread
1 Std.
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24sa 40 dk
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Ladoo
1小时 20 分钟
Almond milk powder
30 Min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3h 15min
Douhua (soybean curd)
10hod. 25min
Artisan potato bread
2hod. 5min
Delicious coconut dhal (6 months+)
30 Min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50 Min
Lebanese-style hommus
13h 15min