Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thirds
- 2500 g water
- 150 g sea salt
- 30 g fish sauce or coconut aminos (see Tips)
- 10 g piece fresh ginger, cut into slices
- 4 garlic cloves, peeled and cut into slices
- 2 carrots, cut into pieces
- 1 pear, cored and cut into slices
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 tbsp shiro (white) miso paste
- 70 g chilli broad bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 2133.1 kJ / 509.8 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 94.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 23.8 g
- Sód
- 65023.4 mg
Alternatywne przepisy
Kimchi
149h
Ras el hanout
10 min
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Vegan Aquafaba Butter
2h 25min
Vegan 'pulled pork'
20 min
Nut butter dressing
5 Min
Brown Rice Milk
10 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
All-Purpose Meat Rub
5 Min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25 min
Almond milk powder
30 min
Seeded bread loaf
3h 20min