Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thirds
- 2500 g filtered water
- 150 g Himalayan salt
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 apple, cored and cut into quarters
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 1 - 2 tsp ground cayenne pepper
- 1 - 2 tsp paprika
- 1 tsp tamari, gluten free (see Tips)
- 30 g coconut sugar
- 1 nori sheet, torn into pieces
- 20 g warm water
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1615 kJ / 384.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Miso dressing
5 Min
Sambal oelek
20 Min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 Std. 15 Min
Basic kimchi
144 Std. 20 Min
Thai red curry paste
10 Min
White fish wrapped in banana leaves
2 Std. 20 Min
Kimchi
51sa
Miso corn purée with almond ricotta
3 Std. 20 Min
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1 Std.
Coriander pesto
5 Min
Black tahini and beetroot hommus
1 Std. 10 Min