Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thirds
- 2500 g filtered water
- 150 g Himalayan salt
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 apple, cored and cut into quarters
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 1 - 2 tsp ground cayenne pepper
- 1 - 2 tsp paprika
- 1 tsp tamari, gluten free (see Tips)
- 30 g coconut sugar
- 1 nori sheet, torn into pieces
- 20 g warm water
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1615 kJ / 384.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Thai Green Curry Paste
10 min
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
6 Std. 50 Min
Gado gado
1 godz.
Vegan mayonnaise
15 Min
Gwinganna polenta with vegetables
1 godz. 10 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Sichuan zucchini and eggplant
1h 15 min.
Som tum (Thai green papaya salad)
20min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2klst 25 min
Miso dressing
5 Min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min