Søtpotet shakshuka med aubergine og hvitløks cashewkrem

Søtpotet shakshuka med aubergine og hvitløks cashewkrem

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porsjoner

Składniki

  • aubergine delt i to (2 cm)
    500 g
  • olivenolje
    50 g
  • paprikakrydder, røkt, malt
    1 ts
  • havsalt pluss 1 klype
    1 ¼ teskje
  • malt svart pepper
    3 klype
  • hvitløksfedd
    1
  • cashewnøtt, rå
    50 g
  • mandelmelk (se tips)
    175 g
  • sitronsaft
    1 ts
  • løk delt i fire
    125 g
  • gulrot delt i biter (2 cm)
    75 g
  • stangselleri delt i biter (2 cm)
    75 g
  • spisskummen, malt
    1 ts
  • kanel, malt
    1 ts
  • harissa paste
    1 ½ ss
  • hakket tomat, på boks
    800 g
  • søtpotet delt i biter (2 cm)
    200 g
  • squash delt i biter (2 cm)
    150 g
  • baby spinat, fersk
    125 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 916 mg
Białko 10 g
Kalorie 1540 kJ / 370 kcal
Tłuszcz 21 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie