Rosmarinpasta med røde linser og grønnkål

Rosmarinpasta med røde linser og grønnkål

5.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

  • vann til pasta
  • havsalt
    1 ts
  • løk delt i biter
    100 g
  • gulrot delt i biter (2 cm)
    75 g
  • stangselleri delt i biter (2 cm)
    75 g
  • rosmarin, tørket, hakket kun blader
    6 kvister
  • hvitløksfedd
    1
  • olivenolje
    20 g
  • rød paprika drenert, delt i biter
    200 g
  • soltørkede tomater
    100 g
  • hakket tomat, på boks
    400 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l) smuldret (se tips)
    ½
    ½ ts grønnsaksbuljong, smuldret (se tips)
  • linser, rød, tørket
    100 g
  • pasta, tagliatelle (se tips)
    300 g
  • grønnkål
    200 g
  • provolone ost revet
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1344 mg
Białko 22 g
Kalorie 2680 kJ / 639 kcal
Tłuszcz 23 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie