Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 80 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 130 g di farina manitoba + q.b.
Impasto
- 120 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 60 g di latte
- 70 g di burro, a temperatura ambiente e a pezzi
- 2 uova
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di acqua di fiori d'arancio (vedere varianti)
- 450 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 1 uovo sbattuto
- 100 - 150 g di frutta candita mista, a piacere
- 30 g di mandorle a lamelle
- 50 g di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 8.03 g
- Węglowodany
- 50.72 g
- Tłuszcz
- 7.58 g
- Błonnik
- 1.87 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al cumino
16h 30min
Ciambella spezzina al limone
40min
Cubetti di zucca in agrodolce
Brak ocen
Arancini di Carnevale
4 godz.
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2小时 30 分钟
Francesinha
1h
Sorbetto zucchine e limone
8h 5min
Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati
4h 25min
Biscottini glassati speziati (Pfeffernüsse)
2 godz. 40 min
Torta degli addobbi
1h 25min
Torta della nonna al cioccolato
1小时 30 分钟
Brioche francese al burro
5h 40min