Cornetti alla frutta secca (vegan)

Cornetti alla frutta secca (vegan)

4.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 porzioni

Składniki

Pasta crescente vegana
  • di bevanda a base di mandorle non zuccherata + q.b.
    220 g
  • di olio di semi di girasole
    40 g
  • di zucchero
    60 g
  • di lievito di birra fresco
    15 g
  • di farina tipo 00
    450 g
  • di sale
    1 pizzico
Farcitura
  • di datteri denocciolati
    60 g
  • di frutta secca mista sgusciata (es. nocciole, noci, anacardi...)
    150 g
  • di sciroppo di acero
    20 g
  • di aroma di vaniglia
    ½ cucchiaino
Glassa
  • di zucchero
    80 g
  • di burro vegano
    2 cucchiaini
    2 cucchiaini di margarina, vegano

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 316.9 kcal / 1325.9 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 49.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 30.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...