Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 60 g de farine de blé
- 2 oeufs
- 2 jaunes d'oeufs
- 1 gousse de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 4980 kJ / 1188 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 445 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15 Min
Génoise
1h 50min
Purée de pommes de terre
45min
Cuisson du riz basmati
35 min
Antonio Bachour: Fondue au fruit de la passion, brioche et fruits tropicaux (métrique)
4h 30min
Génoise
1h 50min
Sauce béchamel
15 Min
Sauce caramel
1 Std. 30 Min
Pâte à choux
2 godz.
Pâte à chou
2 godz.
Crème anglaise
15 Min
Crème pâtissière XXL
15 Min