Urządzenia i Akcesoria
Sauce caramel
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
400 g
Składniki
-
250 g de sucre brun250 g de sucre
-
200 - 250 g de crème entière
-
1030 g d'eau
-
1 c. à café de jus de citron
-
30 g de beurre froid, en un morceau (ca. 6 x 4 x 1 cm)
-
1 c. à soupe de vinaigre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
1 g
Kalorie
2136 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon curd
20 min
Crème pâtissière
15 min
Sauce béchamel
15 min
Cuisson du riz basmati
35 min
Oignons caramélisés (200 g)
40 min
Génoise
1 godz. 50 min
Cuisson du riz
25 min
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50 min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Chocolat chaud
10 min
Sauce caramel vanille bourbon
40 min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min