Urządzenia i Akcesoria
Sauce caramel
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
400 g
Składniki
-
250 g de sucre brun250 g de sucre
-
200 - 250 g de crème entière
-
1030 g d'eau
-
1 c. à café de jus de citron
-
30 g de beurre froid, en un morceau (ca. 6 x 4 x 1 cm)
-
1 c. à soupe de vinaigre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
1 g
Kalorie
2136 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Génoise
1 godz. 50 min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Galette de ratatouille
1 godz. 30 min
Caramel liquide
25 min
Crème anglaise
15 min
Crème pâtissière
15 min
Sauce béchamel
15 min
Oignons caramélisés (200 g)
40 min
Ganache
20 min
Sucre vanillé
72 godz.
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50 min