Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g Basmatireis, weiß
- 100 g Fadennudeln, in Stücke gebrochen
- 40 g Butter, in Stücken
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1205 kJ / 288 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 201 mg
Alternatywne przepisy
Zwiebeln und Knoblauch leicht anbraten (200 g)
20min
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 Min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 Min
Paprika anbraten (400 g)
25min
Butterreis mit Fadennudeln - Şehriyeli Pirinç Pilavı
50min
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14 Std.
Paprika anbraten (200 g)
20min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3 Std. 15 Min
Milch-Mokka - Sütlü Türk Kahvesi
10min
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
3h 30min
Schwarzmeer-Fondue - Muhlama
20min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2h 40min