Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle pelate
- 210 g di farina di riso
- 220 g di burro freddo, a tocchetti
- 120 g di zucchero + q.b.
- 4 g di gomma xantana
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 3.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti alle mandorle (senza glutine)
30 Min
Biscottini alle mandorle (senza glutine)
1h 10min
Pane croccante di grano saraceno e semi
1 Std. 30 Min
Pasta frolla alle mandorle (senza glutine)
35 Min
Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)
35 Min
Pinsa (senza glutine e senza lattosio)
27 Std.
Torta della nonna (senza glutine e senza lattosio)
2 godz.
Pane ai profumi mediterranei (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Panini senza glutine e farina di grano
1 godz. 20 min
Biscotti di grano saraceno (senza glutine)
2h 45min
Cupcake al cioccolato (senza glutine)
2 godz.
Crema Bimby (senza glutine e senza lattosio) (TM6)
15 min