Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de agua (y algo más para pincelar)
- 10 g de levadura de panadería deshidratada
- 1 cucharadita de miel
- 350 g de harina integral de trigo
- 150 g de harina de trigo (y algo más para espolvorear)
- 1 ¼ cucharaditas de sal
- 1 yema de huevo
- 2 cucharaditas de agua
- 1 cucharadita de semillas de nigella sativa
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de molde 100% integral con masa madre
15h
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12 Std. 30 Min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45 min
Pan de trigo, centeno y maíz
3sa
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Pan integral con harina multicereales
3j 50 menit
Masa madre de centeno
96 Std. 20 Min
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan integral de molde
3sa
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15 min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2j
Pan de cinco semillas
1h 50min