泰式酸辣海鲜汤

泰式酸辣海鲜汤

4.7 24 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 人份

Składniki

  • 新鲜香茅 取白色部分,切段后用刀背拍过
    2 支
  • 南姜 切片
    5 克
  • 新鲜柠檬叶
    2 片
  • 新鲜红辣椒 切段
    2 个
  • 冬阴功酱
    50 克
  • 500 克
  • 椰浆
    100 克
  • 鱼露
    1 汤匙
  • 青柠汁
    1 汤匙
  • 料酒
    2 汤匙
  • 蟹味菇
    100 克
  • 新鲜的虾 洗净,剪去须脚
    200 克
  • 白鱼排 切片
    200 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 23.2 g
Kalorie 670 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...