Urządzenia i Akcesoria
煮豆浆蒸馒头
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 人份
Składniki
馒头面团
-
水250 克
-
干酵母粉 (约1满茶匙)5 克
-
冰糖粉10 克
-
面粉 (中筋面粉)500 克
-
盐¼ 茶匙
煮豆浆蒸馒头
-
水1250 克
-
干燥黄豆 预先浸泡至少4小时,沥干水分约重200克100 克
-
油 选择无色无味3 克
-
冰糖粉 依个人口味调整50 克
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
111.9 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
1277.3 kJ /
305.3 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
56.7 g