煮豆浆蒸馒头

4.5 45 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 人份

Składniki

馒头面团
  • 250 克
  • 干酵母粉 (约1满茶匙)
    5 克
  • 冰糖粉
    10 克
  • 面粉 (中筋面粉)
    500 克
  • ¼ 茶匙
煮豆浆蒸馒头
  • 1250 克
  • 干燥黄豆 预先浸泡至少4小时,沥干水分约重200克
    100 克
  • 选择无色无味
    3 克
  • 冰糖粉 依个人口味调整
    50 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 111.9 mg
Białko 13.1 g
Kalorie 1277.3 kJ / 305.3 kcal
Tłuszcz 3.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 56.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...