日式草莓蛋糕

日式草莓蛋糕

3.7 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 人份

Składniki

海绵蛋糕
  • 牛油 涂抹用
  • 鲜奶
    30 克
  • 4 个
  • 细砂糖
    120 克
  • 小苏打
    ¼ 茶匙
  • 特幼面粉 过筛
    120 克
    120 克 低筋面粉, ,过筛
  • 香草精
    1 茶匙
香缇鲜奶油
  • 鲜奶油 35% 脂肪,冷藏
    500 克
  • 细砂糖
    50 克
  • 香草精
    ½ 茶匙
  • 大颗草莓 去蒂,洗净, 切片(0.3公分),额外准备装饰用
    400 克
  • 糖粉 洒粉用

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 5 g
Kalorie 1635.9 kJ / 391 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...