Pizza con Gorgonzola, pancetta croccante, pere, miele e noci

Pizza con Gorgonzola, pancetta croccante, pere, miele e noci

4.3 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 pezzi

Składniki

Impasto
  • 210 g di acqua
  • 5 g di zucchero
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 350 g di farina manitoba
  • 5 g di sale
Terminare la preparazione
  • 200 g di mozzarella per pizza tagliata a fette (7-8 mm)
  • 2 pere Williams sbucciate e tagliate in 8 fette (circa 220 g)
  • 150 g di Gorgonzola a pezzi (2 cm)
    150 g di formaggio erborinato, a pezzi (2 cm)
  • 30 g di pancetta affumicata a fette e tagliate a listarelle (3-4 cm)
  • 35 g di gherigli di noci tritati grossolanamente
  • 25 g di miele
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 676 kcal / 2828.3 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 103 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 534.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...