Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola

Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola

4.9 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Primo impasto
  • 50 g di mandorle pelate
  • 30 g di zucchero
  • 250 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 2 cucchiai di liquore tipo Amaretto
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 120 g di burro a pezzi
Secondo impasto
  • 50 g di zucchero
  • 80 g di burro a pezzi + q.b.
  • 120 g di farina tipo 00
  • 40 g di liquore tipo Amaretto
  • 1 g di essenza di mandorla (una fialetta)
  • 2 uova
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci (8 g)
Terminare la preparazione
  • 400 g di confettura di uva fragola (vedere consigli)
  • 4 cucchiai di mandorle a lamelle

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 403 kcal / 1686.3 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 24.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...