Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato

Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato

4.6 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Impasto integrale
  • 250 g di acqua
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 1 cucchiaino di miele
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 150 g di farina manitoba
  • 250 g di farina integrale
  • 1 cucchiaino colmo di sale
Crema di asparagi
  • 400 g di asparagi verdi tagliati a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 scalogno a metà
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di mascarpone
  • 150 g di salmone affumicato a fette
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 367.1 kcal / 1536 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 41.6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 454.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...