Torta allo yogurt leggera con confettura alle fragole

Torta allo yogurt leggera con confettura alle fragole

1.4 347 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 fette

Składniki

  • 120 g di zucchero
  • ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 120 g di yogurt greco
  • 320 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo medio
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 320 g di confettura di fragole a basso contenuto di zuccheri

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 234.4 kcal / 980.7 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 17.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...