Wersje kompatybilne
Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Atún crujiente
- 70 g de fécula de maíz
- 3 claras de huevo
- 40 g de panko
- 40 g de coco rallado sin azúcar
- 1 cdita de sal
- 4 piezas de atún fresco (aprox. 12 x 2.5 cm)
Salsa de ciruelas
- 80 g de ciruela pasa deshuesada
- 300 g de vino dulce, tipo Moscatel
- 200 g de crema (18% grasa)
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 4 cdas de aceite vegetal (para sellar el atún)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 585.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz jazmín al vapor con té limón
40min
Puré de trufa y coliflor
25 Min
Salmón y arroz basmati en salsa cremosa de eneldo
40min
Crema de espárragos y queso Brie
30 Min
Ensalada César con chipotle
30 Min
Ensalada cremosa de camarones
35 Min
Langostinos tikka masala (Hestan Cue™)
25 Min
Salmón con brócoli, arroz y salsa holandesa de limón TM6
45min
Filete de res con arroz, almendras y arándanos TM6
1h 40min
Filete a la pimienta
20 Min
Salmón en salsa cremosa de champiñones con papas
50 Min
Yakisoba de camarón
35 Min