Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maccheroni
- 100 g di Gruviera a pezzi (circa 3 cm)
- 400 g di patate a pasta gialla a cubetti (1 cm)
- 450 g di acqua
- 300 g di panna (30-40% di grassi)
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe macinato
- 500 g di mele a pezzi (2 cm)
- 250 g di pasta secca tipo maccheroni
- 40 g di farina tipo 00
- 160 g di cipolla, in anelli sottili
- 30 g di burro
Terminare la preparazione
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 20 - 40 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3642 kJ / 874 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30min
Frappuccino alla zucca
30min
Pie salata di zucca
1h 30min
Spaghetti cacio e pepe
35min
Borscht
25min
Cuori di muffin
Brak ocen
La cacio e pepe
20min
Strüdel uva e salsiccia
2h
Trenette al pesto
45min
Zuppa cinese di noodles e funghi
Brak ocen
Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale
1h
Fonduta svizzera
20min