![Rhubarb Infused Aperol Spritz Rhubarb Infused Aperol Spritz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e01cd6f7-0717-432f-b3dc-b6665d93181f/Derivates/c27fafde-b6c0-4d9e-8b93-c97c6e93e049.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhubarb Syrup
- 500 g rhubarb, cut in pieces (3 cm), plus extra for garnish
- 60 g granulated sugar
- 60 g water
- 1 orange, juice only (approx. 50 g)
Spritz
- 12 - 18 ice cubes, or more to fill glasses
- 120 g Aperol
- 600 g Prosecco
- Wartości odżywcze
- na 1 glass
- Kalorie
- 625.2 kJ / 149 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 6.7 mg
Alternatywne przepisy
Crêpes Suzette
35 Min
Watermelon Ginger Spritzer
45 Min
Summer daze
10 Min
Snowdrop Cocktail
1h 10min
Green Apple Bellini
3 Std. 15 Min
Gluten-free Bread Sauce
35 Min
Chocolate Affogato
10 Min
Brandy Hot Chocolate
15 Min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20 min
Mixed Berry Cocktail
2 Std. 10 Min
White Russian
5 Min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40min