Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef fillet
- 3 tbsp olive oil
- 1 beef fillet (approx.1000 g - see Tips), trimmed
- 2 tbsp Dijon mustard
Crêpes
- 125 g milk
- 70 g plain flour
- 1 egg
- 2 pinches sea salt
- unsalted butter, to grease
Mushroom duxelles
- 2 garlic cloves
- 1 eschalot
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms
- 200 g button mushrooms
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 8 slices prosciutto
- plain flour, to dust
- 300 g puff pastry (2-3 sheets - see Tips)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 egg yolks, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2334.4 kJ / 557.9 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 907.2 mg
Alternatywne przepisy
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55min
Sous-vide Beef Cheeks, Mashed Potatoes and Spinach
12óra 45p
Prawn and saffron arancini
25 Std.
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 min
Cherry Amaretto Dream
10 min
Korean barbecue pork with rice salad
40min
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20 min
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
40min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Blue Cheese Dressing
10 min
Walnut and spinach pesto
5 min
Classic madeleines
24 Std. 30 Min