![Beef Wellington Beef Wellington](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5e6d70e393de3f9281cc5b1487097fc4/Derivates/d9ad2687a696aa80a492a23c71f3175aa4158c33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef fillet
- 3 tbsp olive oil
- 1 beef fillet (approx.1000 g - see Tips), trimmed
- 2 tbsp Dijon mustard
Crêpes
- 125 g milk
- 70 g plain flour
- 1 egg
- 2 pinches sea salt
- unsalted butter, to grease
Mushroom duxelles
- 2 garlic cloves
- 1 eschalot
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms
- 200 g button mushrooms
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 8 slices prosciutto
- plain flour, to dust
- 300 g puff pastry (2-3 sheets - see Tips)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 egg yolks, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2334.4 kJ / 557.9 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 907.2 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Raspberry Jam Pudding
2 godz. 50 min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20 min
Pan-Fried Pork Buns
1h 30min
Cecina and goat's cheese croquettes
9 godz. 20 min
Jalapeño honey butter
15 Min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 Std.
Prawn and saffron arancini
25 Std.
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Croque Madame
45min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1 Std. 20 Min
Chocolate lava pudding
40 Min
Pizza sauce
30 Min