Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cucharadita de sal
- 40 g de vinagre de arroz
- 10 g de azúcar
- 150 g de arroz de grano redondo
- 1 trozo de alga kombu de 2x2 cm (opcjonalnie)
- 150 g de atún en aceite de oliva (escurrido)
- 2 cucharadas de mayonesa
- 1 cebolleta recta en rodajas finas
- ½ - 1 cucharadita de salsa sriracha (al gusto de picante)
- 180 g de agua
- ½ cucharadita de aceite
Montaje
- 3 láminas de alga nori de aprox. 20x20 cm
- 100 g de salsa de soja
- Wartości odżywcze
- na 24 unidades
- Kalorie
- 4449 kJ / 1064.4 kcal
- Białko
- 58.7 g
- Węglowodany
- 137.4 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 6667 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nigiri sushi
1h
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Ramen con pollo y pak choi - Japón
45min
1 receta, 3 platos: Rollitos vietnamitas con pulled pork. Tacos con pulled pork. Ensalada de judías negras con pulled pork
2h 30min
Nigiri sushi
1h
Ramen coreano con tofu
8h 50min
Sushi coreano (Kimbap) - Corea
1h
Fideos salteados con setas y verduras (Chow mein vegetariano) - China
1h
California roll - Japón
1h
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
1h 15min
Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)
1h
Maki sushi
1h