Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de mantequilla y salvia
- 1 diente de ajo
- 70 g de cebolla en trozos de 2 cm
-
4 - 5
de hojas de salvia secas
lub 1 cucharadita de salvia seca desmenuzada - 150 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de nata
- 2 pellizcos de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
Relleno de crema de queso y espinacas
- 1 diente de ajo
- 30 g de mantequilla
- 150 g de espinacas baby frescas
- 15 g de piñones
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 300 g de queso cremoso
- 50 g de queso parmesano rallado
Montaje y horneado
- 150 g de pasta seca tipo conchas grandes (conchiglioni)
- 1 cucharada de sal
- 1 - 2 cucharadas de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 524 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 308.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frijoles con chorizo
15 Min
Mocktail de limón y tomillo
30 Min
Boquerones fritos al limón
1 Std. 45 Min
Sándwich cake
1 Std. 30 Min
Ensalada polaca con salsa tártara
45 Min
Pasta de jengibre
35 Min
Cebollas Fuentes de Ebro rellenas de ternasco de Aragón
2 Std.
Miniconchas de almendra
40 Min
Sopa francesa de cebolla
1 Std.
Canelones de carrilleras con setas
2 Std.
Pulpo à Lagareiro - Portugal
1 Std. 30 Min
Huevos a la riojana
1 Std. 45 Min