Salsa Mornay

Salsa Mornay

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
350 g

Składniki

  • 60 g di Cheddar a pezzi (2-3 cm)
    60 g di Emmental, o Gruviera a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di latte intero
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di burro
  • 3 tuorli
  • 15 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata

Wartości odżywcze na 350 g

Kalorie 918 kcal / 3841 kJ
Białko 36.7 g
Tłuszcz 74.1 g
Węglowodany 28.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 39.5 g
Sód 1411.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...