Wersje kompatybilne
Paprika Chicken with Vegetables and Mashed Sweet Potatoes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 24 oz chicken tenderloins
- 5 oz broccoli florets
- 5 oz cauliflower florets
- 4 oz carrots, cut into thin rounds
- 1 garlic clove
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tbsp paprika
- 1 tsp onion powder
- ⅛ tsp ground black pepper
- ¾ tsp salt, divided, to taste
- 1 oz chicken stock paste
- 30 oz water, divided
- 21 oz sweet potatoes, peeled, diced (½ in.)
- 1 oz corn starch
- 1 oz unsalted butter, to taste
- 1 oz heavy whipping cream, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 722 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and Broccoli Sauté
30 min
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1h
Tarragon Chicken Pasta
45 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Steamed Rice
25 min
Slow Cooked Pot Roast
6h 20min
Beef Ragout with Macaroni
30 min
Steak Stir Fry Salad
35 min
Chicken with Bell Peppers in Beer Sauce
35 min
Greek Style Pork Stew
1h
Steamed Scrambled Eggs
30 min
Turkey and Mashed Potato Croquettes
55 min