Urządzenia i Akcesoria
Herzkuchen mit Schokomousse
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz.
10 Portionen
Składniki
Spezial-Biskuit
-
Eier (Größe M)5
-
Staubzucker gesiebt70 g
-
Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker1 Päckchen
-
neutrales Öl z. B. Raps- oder Sonnenblumenöl20 g
-
Weizenmehl, glatt gesiebt100 g
-
Puddingpulver (37 g), Original Pudding Vanille Geschmack von Dr. Oetker1 Päckchen
Schnelles Mousse au Chocolat
-
Staubzucker gesiebt50 g
-
Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker1 Päckchen
-
Kakaopulver, ungesüßt60 g
-
Rum (opcjonalnie)15 g
-
Schlagobers500 g
-
Milch50 g
-
Sahnesteif (8 g) von Dr. Oetker1 Päckchen
Fertigstellung und Dekoration
-
Kuchenglasur von Dr. Oetker (Vollmilch oder Zartbitter)200 g
-
Beeren, gemischt, frisch für die Dekoration
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
89 mg
Białko
8 g
Kalorie
1112 kJ /
266 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dr. Oetker x Thermomix
31 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 godz.
Oster-Eierlikörkuchen
11 godz.
Manner Kokoskugeln
3 godz. 30 min
Einfache Cremeschnitte
3 godz. 45 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Schoko-Nuss-Kugerl
30 min
Schokokipferl
1 godz. 30 min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1 godz. 30 min
Dotterbusserl
50 min
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2 godz.
Nutella-Schnitte
2 godz.