Herzkuchen mit Schokomousse

Herzkuchen mit Schokomousse

3.9 75 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz.
10 Portionen

Składniki

Spezial-Biskuit
  • Eier (Größe M)
    5
  • Staubzucker gesiebt
    70 g
  • Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
    1 Päckchen
  • neutrales Öl z. B. Raps- oder Sonnenblumenöl
    20 g
  • Weizenmehl, glatt gesiebt
    100 g
  • Puddingpulver (37 g), Original Pudding Vanille Geschmack von Dr. Oetker
    1 Päckchen
Schnelles Mousse au Chocolat
  • Staubzucker gesiebt
    50 g
  • Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
    1 Päckchen
  • Kakaopulver, ungesüßt
    60 g
  • Rum (opcjonalnie)
    15 g
  • Schlagobers
    500 g
  • Milch
    50 g
  • Sahnesteif (8 g) von Dr. Oetker
    1 Päckchen
Fertigstellung und Dekoration
  • Kuchenglasur von Dr. Oetker (Vollmilch oder Zartbitter)
    200 g
  • Beeren, gemischt, frisch für die Dekoration

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 89 mg
Białko 8 g
Kalorie 1112 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...